Från personlig tränare till personlig assistent

Skriven av
Carin Hesselroth
4/7/2024

För 11 år sedan träffade en av Passals medarbetare på en väldigt trevlig personlig tränare på ett gym i Göteborg. Det visade sig att killen i fråga, Eriq, var i behov av mer jobb och vår medarbetare föreslog jobbet som personlig assistent. Eriq träffade en av våra kunder och VILKEN matchning det blev! Idag jobbar han fortfarande hos samma kund och beskriver det själv som att de har en syskonrelation.

Under de senaste åren har Eriq periodvis jobbat parallellt hos några andra assistansbolag och har därmed en del att jämföra med så vi bad honom berätta lite om vad han uppskattar hos Passal.

”Passal bygger ett team och det är en framgångsfaktor. Man tar ett helhetsansvar för att alla ska trivas och det ska vara så bra som möjligt.”

Det som Eriq ser måste finnas för att en assistans ska fungera är en assistansansvarig. Det är A och O. Någon som har koll på helheten och kan ansvara för saker som att det här teamet han hela tiden återkommer till blir en verklighet. Nära kundkontakt och nära kontakt med assistenterna är av yttersta vikt. Är man en bra arbetsgivare så har man bra kontakt med medarbetarna och då finns alla möjligheter till ett fantastiskt team.

”Det är en helhet på Passal, man märker att alla bryr sig och jobbar tillsammans för att det ska bli bästa möjliga assistans. Alla är också väldigt lösningsorienterade.”

Medarbetarsamtal och personalmöten är något vi på Passal verkligen uppmuntrar till och Eriq lyfter också fram vikten av dessa. Man får möjlighet att prata igenom hur man har det och kan lyfta saker som inte funkar, även enkla saker, och ens assistansansvarig som är den som är personalansvarig kan stötta och ordna saker till det bästa. Man får möjlighet att ventilera olika saker, så ingen fastnar i fel spår och det blir en negativ spiral av det.

Det Eriq märker att andra sparar in på, arbetsmiljön, ser han som väldigt viktigt. Exempelvis att få jobba i en ren och säker miljö. Han uppskattar också att det på Passal verkligen följs upp.

En annan sak som Eriq uppskattar är servicen hos Passal.

"Det finns alltid någon på ekonomiavdelningen man kan stämma av med, man kan alltid få stöttning kring vardagliga saker, det är helt enkelt alltid ordning och reda och det är en väldig trygghet som anställd."

Carin Hesselroth

Enkelt val, lätt byte.

Vad innebär det att ha sin assistans hos Passal? Läs mer om vårt sätt att assistera, hur du byter eller väljer Passal som assistansbolag.

Lirar dina värderingar
ihop med våra?

En god arbetsplats mår alla bra av. Känner du att vår arbetsfilosofi liknar din? Läs mer om hur du blir en del av vårt duktiga assistentgäng.

Lediga jobb